Home Werkwijze Tarieven Aanvragen Bouwtechnische keuring van uw woning door dé specialist op het gebied van woninginspecties.
Bouw-Keuring.NL - Bouwtechnische keuringen

Energielabel voor woningen

Waarom een energielabel?

Middels een energielabel wordt zichtbaar hoe zuinig een woning is en wat beter zou kunnen om de woning nog energiezuiniger te maken. Dit gaat van isolatie van dak, muren, vloer en ramen tot energiezuinigheid van verwarmingsinstallaties. Dit is belangrijke informatie aangezien minder verbruik van energie zorgt voor lagere energierekeningen en meer wooncomfort. Het label is dan ook sinds 1 januari 2008 verplicht voor huiseigenaren die hun huis willen verkopen of verhuren.

Met 7 klassen (A tot en met G) en kleuren wordt aangegeven hoe zuinig een woning is ten opzicht van soortgelijke woningen. Label A (donkergroen) wordt gezien als zuinig en label G (rood) als label waarbij nog veel verbetermogelijkheden zijn. 

Dankzij dit label kunt u in een oogopslag zien of een huis zuinig is of niet, in vergelijking met woningen van hetzelfde type. Verwacht wordt dat zuinige woningen gemakkelijker verkocht of verhuurd worden en dat de waarde van deze woningen stijgt om hun energielabel. Investeren in energiebesparing in uw woning kan dus heel wenselijk zijn.

Vanaf 2013 moeten huizenkopers en huurders zeker kunnen zijn van een energielabel bij een woning die ze aan willen kopen. Wanneer het energielabel er niet is, kan bij de verkoop van de woning de eigendomsakte niet passeren, en hoeven huurders minder geld te betalen.

Gecertificeerde adviseurs zijn alleen bevoegd een energielabel toe te kennen aan een woning. Wanneer een adviseur een energielabel toe kent aan een woning zal deze altijd bij uw woning langs komen om het label van de woning op te meten. 

Het energielabel is na de opnamedatum door een adviseur nog tien jaar geldig. Na deze tien jaar moet de eigenaar van de woning bij verkoop of verhuur opnieuw een label aanvragen.

Via ons kunt u een energielabel aanvragen voor € 180,00. Gecertificeerde adviseurs zullen uw woning dan onderzoeken en de woning een label toekennen.
U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.